Care sunt costurile expunerii la o expoziție comercială?

Care sunt costurile expunerii la o expoziție comercială?

Una dintre cele mai mari intrebari pe care le primim de la firmele care expun pentru prima data este "care sunt costurile expunerii?"

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de simplu. In acelasi timp, totusi, acesta poate varia de la o companie organizatoare la alta.

Exista patru costuri principale asociate cu participarea la un targ B2B / expozitie comerciala:

1. Costul suprafetei standului

2. Costul serviciilor de expunere, cum ar fi construirea de stand, energia electrica, Wi-Fi, etc.

3. Costurile de personal si cheltuielile aferente, cum ar fi cazarea, calatoriile

4. Costurile de marketing aditionale / optionale cum ar fi freebies / giveaways

Toate acestea le puteti identifica cu usurinta prin organizatorii de targ si prin platforme cu furnizori pentru servicii locali. Chiar si fara indicarea budgetului puteti investi 1 minut in a solicita oferte rapide si servicii de calitate.

O estimare bruta a bugetului Dvs. de spectacol ar trebui să fie de trei ori mai mare decat suma pe care o platiti. De exemplu, sa presupunem ca intentionati sa obtineti un spatiu de 10 x 10. V-ati uitat la un cost de 10.000€ doar pentru spatiu. Inmultiti-l cu trei si bugetul evenimentului Dvs. ar trebui sa fie de 30.000 €.

Cum am ajuns la acest numar? Tarifele variaza, motiv pentru care cu ExpoTor incercam sa facem vizibile preturile, macar aproximative, al pietei din Germania. In exemplul dat anterior am plecat de la 100€/m² pe care îl închiriați la o expo. Un spațiu de 10 x 10 are o suprafață de 100m²: 100 x 100 x 3 = 30.000 €.

Revista Exhibitor recomanda alocarea costurilor la targ in felul urmator:
- 35% pentru spatiul standului - aici adaugand un 5% in cazul in care pretul ofertelor este totusi mai mare
- 14% pentru calatorii si cazare - aici se ia in considerare faptul ca o camera la hotel sau pe airbnb este de 5x mai scumpa, daca targul este mai mare iar cererea pe piata este mai ridicata decat la targuri nationale / mici. Aceste cheltuieli au crescut de la 2% în 1988 la 14% în 2018.
- 13% sunt costurile tip Wi-Fi, electricitate, instalații sanitare, etc.

- 11% este procentajul mentionat de revista Exhibitor pentru constructie si design stand. Expunerea si costurile de productie s-au diminuat dramatic in ultimii 20 de ani. Daca aveti un buget mai mic, este usor sa construiti un stand standard cu costuri reduse.

- 10% ar trebui alocat printarii, imaginii si promovarii - proiectarea promoțiilor, pop-up-ului si a altor elemente durează 3-4 săptămâni. Acest lucru este doar pentru proiectare, revizuire și aprobare finală: acest lucru nu include chiar timpul real de imprimare, care poate dura o altă lună.
- 17% ar fi alte cheltuieli care pot aparea pe parcurs - astfel de costuri suplimentare apar aproape mereu si pe ultima suta de metri

Planificarea este o sarcină dificila, dar nu imposibila mai ales acum cand suntem inconjurati de expo profesionisti. Re recomanda impartirea in ca. 25 de etape pe o durata de 6 luni inaintea targului cu revizuiri non-stop. Forta de munca difera de la tara la tara. Nu rareori vedem firme din Romania care expun in Germania, Franta, Italia si duc firmele de constructie din Romania, asta chiar luand in calcul pretul de cazare si drum pentru fiecare constructor in parte. Avantaje si dezavantaje pot fi mereu, important este sa le analizam inainte de targ si sa luam decizia perfecta pentru firma in care muncim.

Aici puteti solicita oferte de la furnizorii locali pentru urmatorul targ - decizia va apartine:

Author: Press T.
Company: ExpoTorShare:

What should our members learn from your expo experience?

Submit Your Article